Voting

Saturday, January 21, 2012

Tiitiäisen menninkäisen nimiäiskakut

 Itsenäisyyspäiväksi kutsuttiin koko suku paikalle toivottamaan uusin jäsen tervetulleeksi. Itse tein vaan kakut, isovanhemmat hoisivat muut tarjoilut ja järjestämiset. Suunnittelin nimiäiskakkuja jo ennen raskautta, mutta niinpä taas pari iltaa aiemmin silmät ristissä väänsin koristeita ja totesin vaan että joskus toiste sitten. Jospa vaikka ylppärikakkuihin panostais ;) Peruskermikseen olen pursotusten osalta tyytyväinen, tuota tyyliä kun olen ihaillut vaikka kenen blogeissa pisin vuotta. Mihinkään sitä ei voinut tietysti kokeilla etukäteen, vaan kakun päälle vain kokeilemaan. Edes tyllasta ei ollut tietoa. Eka menikin ihan kamalaksi, ja kaavin kermat takaisin pussiin ja eikun uudella tyllalla. Onneksi oli oikea, ja siinä oli sitten tullut jo harjoitustakin, joten ihan kiva tuli. Tätä täytyy seuraavaksi kokeilla kaksivärisenä! Ja mielellään riittävällä määrällä kermaa seuraavaksi, ettei tarvitse ranskankermalla jatkaa... :D hieman sokerihelmiä ja suihkaus helmiäistä ja se oli siinä. Todella mainio ajankäyttö/näyttävyys -suhde tällä ruusukepursotuksella kyllä. Hirmu kermasyöppöhän se on. Mansikkaa tais olla sisällä.


Tämä suklaakakku oli niiiin hyvää. Pala olis vielä pakkasessa ja nyt tekisi mieli mennä sulattamaan... Muuten meni niin hyvin, mutta kuvia en sitten muistanut ottaa, mikä kyllä harmittaa sillä oli nätti. Loisteputken alla mummilan kellarissa ei ehkä ihan optimivalaistus. Kakun päälle suihkasin kuvan jälkeen vielä ihan pikkutipan  helmiäistä ja iskin yhden perhosen. Ei tuo noin epätasainen ollut tuo reunaa kiertävä nauhakaan kyllä. Sisällä siis kunnon sacher-pohja, eli valkuaiset erikseen vaahdoksi ja käännellään sekaan. Tietty kunnolla suklaata. Tais olla Kinuskikissalta se ohje kun ajattelin et olis näin isoon kakkuun kiva vaikka onnistuakin... Oli 10 munan siis. Toisessa välissä tummasuklaamousse vadelmilla ja toisessa maitosuklaamousse Wiener nougat crushilla. Tuo päällinen on kaulittavaa suklaamassaa, mutta oli kyllä aikas vaikeaa työstettävää, meinas paniikki jo iskeä koska varasuunnitelmaa tai vara-aineita ei ollut. Onneksi criscoa lisäämällä (jenkkien kova kasvisrasvavalmiste)  ja mikrottamalla sai just ja just kaulittua. Ja vaaville saatiin nimikin päätettyä vieraiden jo odottaessa :)

1 comment:

  1. Tuo kermapursotus päällinen on äärettömän hienon näköinen!

    ReplyDelete